keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Carpaccio

Carpaccio tuo ihana italialainen herkku, näin voisin sanoa näin jälkikäteen. Rucolan, lihan ja parmesanin maut sopivat loistavasti yhteen. Carpaccio sopii älyttömän hyvin alkuruokana ja tätä ajateltiin tehdä myös joulupöytään. Mun carpaccio kokeilut on ollut tätä ennen tasan yksi, ravintolassa ja se ei kyllä tehnyt mitään vaikutusta, en oikein edes pitänyt siitä mut nyt kun testas ite ja laitto niitä raaka-aineita mistä itse pitää niin johan uppos. Carpaccioo voi tuunata monella tapaa eli vaihtaa juustoja, siemeniä, pähkinöitä, yrttejä, kastikkeita.... jne.

Teroita veitsi, siitä olis hyvä aloittaa koko projekti ;) Tämä herkku on helppo valmistaa, mutta alkuvalmistelua vie hieman aikaa eli pakastaminen.

PS. Käyn vähän hitaalla eli reseptejä tulee, mutta hiukan hitaasti.....


Carpaccio

naudan sisäfilettä
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
sitruunamehua
balsamicoa
rucolaa
paahdettuja pinjansiemeniä
parmesanjuustolastuja


Siisti liha ja kääri se kelmun sisälle tiiviiksi pötköksi, sulje päädyt hyvin. Laita liha pakkaseen 2-3 tunniksi eli liha saa olla kohmeinen että saat leikattua ohuen ohuita viipaleita. Viipaloi paperin ohuita viipaleita. Asettele laakealle tarjoilualustalle vieri vierin. Pirskottele päälle sitruunamehu-oliiviöljyseosta, suolaa, pippuria ja anna hetken "kypsyä". Lisää päälle ennen tarjoilua rucolaa, parmesanlastuja sekä paahdettuja pinjansiemeniä. Ripottele suolaa sekä mustapippuria. Lorauta hieman oliiviöljyä ja balsamicoa, sitten vaan kimppuun. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti