perjantai 14. syyskuuta 2012

Uunitomaatit

Sopii monien ruokien lisukkeeksi niin pihvien kuin patojen kanssa.

Uunitomaatit

4-6 suurehkoa tomaattia
ruukku basillikaa
150g fetaa
oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
suolaa ja mustapippuria myllystä

Leikkaa tommaattien hattu pois ja kaiva pikkulusikalla tomaatinsiemenet ja hedelmäliha pois. Laita tomaatit uunin kestävään vuokaan. Täytä tomaatit fetalla. Valmista kastike eli murskaa valkosipulit lasiin, lisää suola ja pippuri oman maun mukaan, hienonna basillika ja lisää se lasiin. Lisää lopuksi oliiviöljyä niin paljon että basillikahakkelus "hukkuu" öljyn alle ja sekoita. Lusikoi kastiketta fetojen päälle, laita tomaattikansi paikoilleen ja kypsennä 225 asteisessa uunissa noin 15 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti