Niin monta lasangea kuin on kokkia. Tässä on mun versio tästä klassikosta. Lasangea on helppo muunnella eri lihoilla, kasviksilla, juustoilla uudeksi herkuksi ruokapöytään.
Lasange
Lasangelevyjä tarpeen mukaan
Bolognesekastike:
700g jauhelihaa
1 kpl sipulia silputtuna
3 kpl valkosipulia hienonnettuna
2-3 prk tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyrettä
2-3 kpl porkkanaa raasteena
1 dl punaviiniä
1 pnt basillikaa hienonnettuna
oreganoa
mustapippuria
suolaa
oliiviöljyä
Valko-/Juustokastike:
1 l maitoa
voinokare
1-2 rkl vehnäjauhoja
suolaa
valkopippuria
½-1 ps juustoraastetta
Päälle juustoraastetta
Kuullota sipuli ja valkosipuli oliiviöljyssä, lisää joukkoon jauheliha ja paista. Mausta seos mustapippurilla, suolalla ja oreganolla. Lisää joukkoon porkkanaraaste. Sekoita mukaan tomaattimurska, tomaattipyre ja punaviini, sekoita. Lisää hienonnettu basillika. Anna maustua.
Aloita valko-/juustokastikkeen tekeminen. Voinokare kattilaan ja lisää vehnäjauhot mukaan, sekoita hyvin ja anna hieman ottaa väriä, lisää maito ja sekoita paakut pois. Mun mielestä vispilä on hyvä tähän mutta ei sitten lopussa ettei juusto jää vispilään (kokemusta on). Mausta suolalla ja valkopippurilla. Lisää juustoraaste ja hämmennä. Anna juuston sulaa rauhassa, mutta varo ettei kastike pala pohjaan.
Voitele uunivuoka, lisää pohjalle bologneskastiketta, lasangelevyjä, bologneskastiketta, valko-/juustokastiketta, lasangelevyjä jne. ja jatka näin siihen saakka kunnes tulee viimeisen kerroksen vuoro eli muista että kastikkeet jäävät viimeiseksi pinnalle ja sitten vaan juustoraastetta päälle ja uuniin noin 45 minuutiksi 225 asteeseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti