keskiviikko 26. elokuuta 2015

Kaalilisuke mikä sulaa suuhun!

Ah, niin hyvää siis suussa sulaavan hyvää.. Kirjoittaessakin kuola roikkuu kuin apinalla, mutta hei ei kait sen niin väliä ole. Kaalilisuke sopii pihvien, sellaisenaan, kanafileiden kanssa, mitä näitä ny on... Nyt tuntuu kyllä tosi oudolle että olen joskus oikein vihannut kaalia, no se oli sitä ennakkoluuloa mitä mulla on edelleen paljon ruuan suhteen, mutta hyvin sitä on karistettu pois harteilta. Edelleen vihaan lapsuuden herkkua hernekeittoa, vaikka sen tekis itse niin musta se on jäätävää tai sisäelimet saa jo pelkkä ajatus niiden syömisestä tukan pystyyn. Eikä sitä kaikesta tarvii tykätäkkään. Ei se maailman pyöri jos kaikki tykkää samoista asioista ;)Kaalilisuke

keräkaalia hienoksi silputtuna
sipulia hienoksi silputtuna
valkosipulia hienoksi silputtuna
nokare voita
suolaa
mustapippuria
loraus hunajaa
loraus jos toinenkin kaurakermaa tai kookosmaitoa


Silppua kaali ja sipulit todella hienoksi jos et jaksa silppua veitsellä niin sitten yleiskoneella surauttele muutaman kerran. Kuumenna pannu ja laita pieni nokare voita pannulle. Lisää kaalisipuliseos mukaan ja sekoittele. Anna hautua keskilämmöllä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää vähän hunajaa, kaurakermaa tai kookosmaitoa ja sekoita, anna liian nesteen haihtua pois. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Ah, niin ihanaa!


PS. Parhaat kaalit löytyy Hyvinkääläiseltä Kaali-Kallelta... Etsi siis kaupasta kuplavolkkarikaalilaatikot ;) 

4 kommenttia:

  1. Pitänee kokeilla, kaali on hyvää!!

    VastaaPoista
  2. Todella maukasta! Kiitos reseptistä, tätä tehdään jatkossakin! Korvasin kaapista puuttuneen hunajan sokerilla ja käytin kookoskermaa.

    VastaaPoista