maanantai 24. elokuuta 2015

Proteiinijäätelöä, maidoton, sokeriton ja viljaton

Vielä on kesää jäljellä ja suomalaiset onkin niin hullua jäätelökanssa, että jäätelöä syödään vaikka pakkasta olisi se -30 astetta ;) Niin minäkin ja koska nyt on maidot sekä sokerit pannassa niin joutuu kehitellä jotain ihan muuta jäätelöä. Kukka Laaksolta sain vinkki vitosen maidottomaan jäätelöön ja samalla kun massaan lisää proteiinia niin vola täydellinen jäde on täällä! Eikä muuten tarvii jätskikonetta, kaksi kättä ja kulhon sekä lusikan.... Se on simppeliä se!


Proteiinijäätelöä annos on yhdelle

100 ml kookosmaitoa
200 g marjoja
30 g vaniljaproteiinijauhoja

Lisäksi: marjoja tai raakasuklaanibsejä


Soseuta esim. sauvasekoittimella kookosmaito, marjat ja proteiini kulhossa. Kaada pakastusta kestävään kulhoon ja kansi kiinni. Käy veivaa jäätelöä max. tunnin päästä ja toisen kerran siitä puolen tunnin päästä. Anna vielä hetken pakastua ja sitten ei muuta kuin syömään. Koriste marjoilla tai raakasuklaanibseillä.

Pari varoituksen sanaa: Varo ettei jäädy kokonaan.... Sit tarvitaan moottorisahaa apukaveriksi ;) Ja eikä muuten kannata tehä monen päivän annostakaan, sitkin tarvitaan tota sahaa.... Kumpikin varoitus testattu ja v...us oli suuremmoinen ;) 

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kyllä kantsii... Nyt oon tehnyt mansikasta, vadelmasta sit tein mustaviinimarjasta mustikan kanssa mutta tuli hiukka kirpakkaa... Just sain lakkoja joten pitäiskö tehä lakkajäätelöä siis ;)

   Poista
 2. Minkä valmistajan vaniljaproteiini kyseessä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon käyttänyt pääsääntöisesti Foodinin vaniljaproteiinia, hitusen makeahko mutta musta niin hyvä!

   Poista
 3. Mistä proteiinista on tehty? Noita Foodinin proteiineja kun on useammanlaisia herasta riisiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ite pystyn käyttämään heraa mutta toisille sopii paremmin riisiproteiini. Sit on herneproteiinia mutten muista onko vaniljan makuisena, ite en tuosta herneproteiinista tykkää ollenkaan.

   Poista