perjantai 18. maaliskuuta 2016

Suklaa-pähkinägranola, uih!


Olin tossa jälleen Hyvinkään kansalaisopiston kokkaa ja kuvaa kurssilla. Kolmas kerta kurssilla ja aina vaan oppii jotain uutta. On ne vaan niin mahtavia noi kurssin opet Anne ja Timo, kiitos :) Tällä kertaa teimme brunssin ja olipas herkullinen kokonaisuus jälleen kerran. Meidät oli jaettu ryhmiin, joten en ollut itse tekemässä kaikkea. Kuvat on tosin mun ottamia, mitä tänne Ruokapankkiin laitan. Ite otan aika paljon näistä ruokakuvista ihan vaan kännykällä. Paljon on opittavaa ja jotakin on jo päässäkin mutta toteutus ei aina ihan toteudu niin kuin itse aattelee. No mutta, harjoitus tekee mestarin ;)

Suklaa-pähkinägranola oli muuten niin herkullista, että meistä lähes jokainen kävi hakemassa sitä lisää. Tää on kunnon viikonlopun herkkuaamupala tai juuri brunssin herkuksi.

Hauskaa viikonloppua Ruokapankkilaisille!


Suklaa-pähkinägranola 6 annosta

6 dl kaurahiutaleita, tavallista tai gluteenitonta
3 rkl kookoshiutaleita
3 dl erilaisia pähkinöitä, esim. cashew, pistaasi, kuorellinen manteli
½ dl rypsiöljyä
½ dl vaahterasiirappia tai agavesiirappia

Lisäksi:

1 dl kuivattuja hedelmiä pieninä kuutioina tai kuivattuja marjoja
1 dl rouhittua tummaa suklaata
luonnonjogurttia
hunajaa


Mittaa kaura- ja kookoshiutaleet kulhoon. Lisää pähkinät, öljy ja siirappi. Sekoita hyvin. Komoa seos leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista 150 asteessa 25-40 minuuttia, välillä sekoittaen, kunnes granola on kauniin kullanruskeeta. Varo polttamista!

Lisää jäähtyneeseen seokseen kuivatut hedelmät tai marjat sekä suklaarouhe. Granola säilyy kannellisessa astiassa muutaman viikon. Tarjoa jogurtin ja hunajan kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti