keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Kukkakaalikeitto basillikaöljyn kanssa

Olimme serkun luona syömässä ja alkuruuaksi oli kert kaikkiaan ihanaa kukkakaalikeittoa ja siihen lisäksi vähän ilmakuivattuakinkkua ( jos ei halua ilmakuivattuakinkkua niin sen voi jättää pois )
sekä basillikaöljyä, nams. Ihan paras kukkakaalikeitto ikuna. Ohje oli napattu Reseptitaivas sivustolta ja sieltä sen siis itsekin nappasin.


Kukkakaalikeitto ja basillikaöljy

1 kpl kukkakaali
1 kpl iso sipuli
3 rkl voita
1 l kasvislientä
2 dl kuohukermaa
1 kpl valkosipulinkynsi
1/2 tl valkopippuria
suolaa
1 pkt ilmakuivattua kinkkua

Basilikaöljy

1 ruukku tuoretta basilikaa
1 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa


Laita uuni päälle 150 astetta. Huuhtele kukkakaali, puolita se ja leikkaa paksuin ruoti pois. Paahda kukkakaalin puolikkaita uunissa 35-45 minuuttia niin, että ne kypsyvät pehmeäksi ja pinta alkaa saamaan väriä.

Tällä välin suikaloi ilmakuivattu kinkku ja paista pannulla rapeaksi. Siirrä kuppiin odottelemaan. Tee myös basilikaöljy; oliiviöljyä kulhoon, ripaus suolaa ja basilikanlehdet. Surauta sauvasekoittimella tasaiseksi pari minuuttia.

Kuori ja lohko sipuli. Kattilan pohjalle hiukan voita ja paista sipuli kullankeltaiseksi.

Kasvisliemi kattilaan ja kun se kiehuu, kukkakaali perään (pilko jos on iso). Mausta valkopippurilla ja suolalla. Keitä hetki jolloin kukkakaali pehmenee entisestään.

Kun kukkakaali on pehmeää, aja se myös pieneksi sauvasekoittimella. Lisää kuorittu valkosipulinkynsi, voita ja kermaa. Aja kukkakaalikeitto tasaiseksi ja kuohkeaksi.

Kauho kukkakaalikeitto lautaselle, ripottele basilikaöljyä päälle sekä aseta keko ilmakuivattua kinkkua keskelle.


2 kommenttia:

  1. Moi. Paahdettu kukkakaalikeitto kuuluu myös omiin suosikkeihini. Tiesitkö muuten, että kukkakaali ja suklaa on mahtava makupari. Jos haluat yllättää porukan, laita keittoosi suklaakrutonkeja, sopivat hienosti. Eli siis ihan normaali vaalean leivän taikina, johon on heitetty joukkoon reippaalla kädellä kaakaojauhetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moro! Hauska vinkki pitääpä seuraavan kerran kokeilla. Kiitos vinkistä Polkkapossu! :)

      Poista