sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Kevätrullat



Kevätrullia on pitänyt tehdä jo kauan. Ongelmaksi ilmeni tuo filotaikina, ei meinattu löytää sitä mistää mutta olihan sitä nykyään Prismassakin pakkasessa. Sisällehän voinee laittaa oikeastaan mitä vaan. Tässä olisi ainakin meidän kaikkien 3 suuhun sopivat maut. Tarjoile makean chilikastikkeen kera.


Kevätrullat

1 pkt filotaikinalevyjä
1 dl vettä
1 rkl Maizenaa
400g jauhelihaa
3 dl Basmatian riisiä
1 rkl rypsiöljyä paistamiseen
1 kpl sipulia hienonnettuna
1-2 kpl punaista chiliä hienonnettuna
3 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 kpl porkkanaa kuutioituna
2-4 rkl vaaleaa soijaa
2 rkl kalakastiketta
1 rkl hunajaa
1 kpl limen mehua
1 pnt korianterisilppua
suolaa

1 l rypsiöljyä kypsentämiseen


Aloita tekemällä täytemassa. Keitä riisi ohjeen mukaan.Kuullota sipuli- ja valkosipuli öljyssä, lisää hienonnettu chili mukaan kuten myös porkkanakuutiot. Lisää mukaan jauheliha ja paista se kypsäksi. Hienonna jauheliha aivan pieneksi. Mausta soijalla ja kalakastikkeella. Lisää myös hunaja mukaan ja sekoita oikein kunnolla. Lisää lopuksi limen mehu ja silputtu korianteri. Maista ja lisää mahdollisesti suolaa.

Leikkaa filotaikinasta noin 15cm x 20cm kokoisia lehtisiä. Muista että taikina kovettuu helposti, joten pidä ylimääräiset levyt muovien sisällä. Laita noin 1 rkl massaa keskelle lehtistä ja kääri eka sivut päälle ja sitten toisesta reunasta rullaten toiseen reunaan, mutta älä loppuun saakka vaan voitele vesi - Maizena seoksella reuna, jotta se tarrautuu kunnolla kiinni. Sitten vaan paistat rapeaksi kuumassa öljyssä, pitää porista kun laitat rullan kypsymään.

Varo ettei roisku tai kattilaan mene vettä!!! Kannattaa paistella samantien sillä rullat vettyy helposti jos jättää odottelee paistelua. Huomasin myös sen että ite tarvitsin apukäsiä joten apukokki Koo sai luvan toimia apurina. Ja oikeastaan Koo oli PALJON parempi rullaaja kuin minä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti