torstai 6. joulukuuta 2012

Tapen sinappi


Tätä sinappia on meijän äiti tehnyt iät ja ajat. Sitten kun itse muutin kotoa pois aloin kans tekemään niin Jouluksi kuin Juhannukseksi. Tää on vaan niin parasta! Välillä ohje oli kateissakin mutta kyllähän se sitten taas löytyi.


Tapen sinappi

100g sinappijauhetta
100g sokeria
1 rkl perunajauhetta
2 dl kuohukermaa
½ tl suolaa
1 dl vettä
½ dl etikkaa
½ dl ruokaöljyä


Mittaa kattilaan sinappijauhe, sokeri, perunajauhot, kuohukerma ja suola. Sekoita ainekset hyvin vesihaudekattilassa. Anna hautua miedolla lämmöllä tunnin verran välillä sekoittaen. Sekoita vesi ja etikka seokseen. Anna hautua vielä puolituntia. Ota kattila liedeltä ja sekoita öljy joukkoon huolella. Kaada seos purkkeihin ja anna jäähtyä ennen kuin laitat ne jääkaappiin. Sinappi jähmettyy viiletessä. Sinappi säilyy kuukausia hyvänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti