maanantai 10. joulukuuta 2012

Pikkujoulut Viikunasalaatin kera




Tuossa menneenä viikonloppuna pidimme vejen perheen kanssa pikkujoulut Ukillemme ja sedällemme. Aluksi hörppäsimme tuunatun glögin eli laitoimme perusglögiin kanelitankoja, neilikoita ja kardemummaa. Ja samalla napostelimme pipareita. Ruuaksi teimme veljen vaimon kanssa Viikunasalaattia, juustoja, pähkinöitä, hedelmiä, kekesejä, paholaisen hilloa ja mustikkahilloketta. Tarjolla oli myös salamirenkaita ja serranonkinkkua rullina. Piti pistää esille myös pikkukurkkuja ja marinoituja oliiveita mutta unohdimme ne jääkaappiin.... Jälkkäriksi teimme ihan perinteiset joulutortut tosin tuolla omena-kanelimarmelaadilla.


Viikunasalaatti


2-3 kpl erilaista salaattia revittynä
rucolaa
6 kpl viikunaa lohkoina
1 rasia kirsikkatomaatteja puolitettuna
1 pkt parmankinkkua rullattuna
1 dl pinjansiemeniä paahdettuna
1 kpl granaattiomenan simeneiä


Persiljapestokastike


1 pnt persiljaa
1 kpl limen mehua
1 kpl valkosipulinkynsi
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria


Aloita kastikkeesta  eli sauvasekoittimella hienonna hienoksikastikkeeksi kaikki ainekset keskenään. Maista ja lisää tarvittaessa lisää mausteita. Kastikkeesta pitäisi tulla juokseva eli lisää öljyä sen mukaan ja/tai limen mehua.



Revi salaatit ja rucola laakean salaattikulhon pohjalle. Leikkaa päälle lohkotut viikunat ja puolitetut kirsikkatomaatit. Lisää päälle rullatut parmankinkut. Lisää lusikalla kastiketta salaatin päälle eli kastike jää ns. väliin. Paahda kuivalla pannulla pinjansimenet ja lisää ne salaatin päälle. Lisää myös granaattiomenan simenet. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti