maanantai 28. tammikuuta 2013

Lihapullakeitto

  
Keitosta voinee muuten jättää pastan pois jos siltä tuntuu. Aattelin testaa noita pullia myös ihan pelkästäänkin, että ovatko mistään kotoisin :)


Lihapullakeitto

Lihapulla-ainekset: 
400 g paistijauhelihaa
50 ml korppujauhoja
1-2 rkl parmesanjuustoa
1 kpl kananmuna
2 kpl valkosipulinkynsi murskana
1/4 pnt persiljaa silppuna
1 tl italian mausteseosta
suolaa
mustapippuria
loraus oliiviöljyä


Keittopohjan ainekset:

loraus oliiviöljyä
1 kpl iso sipuli hienonnettuna
2 kpl porkkanaa kuutioituna
1 kpl varsisellerin varsi kuutioituna
4 kpl valkosipulinkynsi murskattuna
1 tl italian mausteseosta
suolaa
mustapippuria
1½ l kanalientä
1 prk kidney papuja valutettuna ja huuhdeltuna
4-5 kourallista baby pinaattia
½ pnt basilikaa
3/4 pnt persiljaa silppuna
1½ dl pientä pastaa

Päälle:

Parmesanjuustoa päälle


Valmista ekaksi lihapullat eli sekoita kaikki ainekset keskenään sekaisin. Pyörittele haluamasi kokoisia pullia ja paistele niitä öljyssä paistinpannulla. Pyörittele niin että pullat saavat jokapuolelle ruskean pinnan. Ota pannu liedeltä ja alappa valmistaa keittoa. Isoon kattilaan loraus ölyä pohjalle ja kuullota siinä sipuli, porkkana ja selleri. Lisää hetken päästä valkosipulimurska, italianmausteseos, suola ja mustapippuri. Sekoita. Sitten mukaan tulee kanaliemi, pavut ja lihapullat. Hämmennä varovasti ettei pullat hajoa. Keittele noin 30 min. Lisää pinaatti, basillika, persilja ja pikkupasta. Keittele vielä noin 8-10 min. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita.

Annostele ja päälle sitten parmesanjuustoa. Ei muuta kuin SYÖMÄÄN!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti