tiistai 5. helmikuuta 2013
Kanariisiä kiinalaisittain
Kanariisiä kiinalaisittain
2-3 dl keittämätöntä jasminriisiä
2 rkl maapähkinäöljyä
300 g kanaa kuutioituna
2 kpl valkosipulinkynttä murskana
2 kpl porkkanaa kuutioina
½ kpl paprikaa kuutioina
1 kpl varsisellerin pätkä kuutioituna
2 kpl sipulia hienonnettuna tai suikaleina
3 rkl soijaa
1-3 rkl vihreää chili/habanerokastiketta
2 rkl tomaattipyrettä
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
mustapippuria1-½ pnt kevätsipulia pienennettynä
2-3 kpl kananmunaa
Aloita keittämällä riisi ohjeen mukaan. Laita paistokasariin öljy ja anna sen lämmitä kuumaksi. Lisää sitten valkosipuli ja kanakuutiot. Anna paistua. Sitten mukaan porkkana, paprika, varsiselleri ja sipuli, sekoita ja anna vihannesten kypsyä. Lorauta soija, vihreä chilikastike, tomaattipyre, tuore inkiväri ja mustapippuria. Sekoita hyvin ja anna maustua.
Valuta riisi ja kippaa kanavihannesseoksen joukkoon. Sekoita hyvin ja lisää kevätsipuli. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita.
Laita uudelle paistinpannulle öljyä ja riko kananmunant siihen. Anna niiden hetken jähmettyä ennen kuin rikot rakenteen rikki. Sitten vaan lisäät kananmunat riisiseoksen sekaan ja sekoita. Ruoka on valmista!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti