tiistai 12. helmikuuta 2013

Lihaisempi hampurilainen


Törmäsin tämmöiseen LIHAISEEN hamppariin eli paahtopaistia kypsytetään monta monituista tuntia uunissa mausteliemessä. Sopii äärettömän hyvin Coleslawin kanssa (ilman pähkinöitä) ja Sipulilisukeen kanssa (ilman timjamia). Sitten cheddar-juustoviipaletta kylkeen ja jos tykkää niin tujaus ketsuppia ja sinappia.


Lihaisempi hampurilainen

600 g paahtopaistia

Muastekastike:

3-4 dl lihalientä
1 dl balsamic etikkaa
1 rkl Worcestershire- kastiketta
1 rkl soijakastiketta
1 rkl juoksevaa hunajaa
1-2 tl rosé pippureita
4 kpl valkosipulinkynsiä hienonnettuna


Aloita tekemällä maustekastike eli sekoita kaikki ainekset keskenään. Laita lihaklöntti pienen uuninvuoan keskelle. Itse käytin leipävuokaa. Sitten vaan kuulkaas kastike kaadetaan lihan päälle ja voit vähän lusikoida sitä päälle ja foliokansi päälle. Kypsytä liha max 150 asteessa 5-6h, niin että välillä käännät lihan toiste päin jotta se saa makua tasaisesti. Lusikoi kastiketta lihan päälle silloin tällöin. 4h kohdalla voit ottaa lihan uunista ja haarukoi liha pienemmäksi. Laita takaisin uuniin. Liha hajoaa käsiin totaalisesti!

Sitten ei muuta kuin hampparia rakentelemaan. Hampparisämpylä paahdettuna, sinappia, ketsuppia, cheddar-juustoviipale, Coleslawia, sipulilisuketta ja reilusti lihaa. Sitten vaan iske kiinni :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti