tiistai 26. helmikuuta 2013

Rapsakat kookoskanat

  
Hiukka otti kanat pannulta turhaa väriä... Eli osa vähän kärähti. Levyn pitää olla kuuma mutta tais olla jo liianki kuuma. Kantsii paistaa pienemmissä erissä, mä en näin tehnyt ja siitä tää kärähtelyshow. Kanapalat sopii kookosriisin ja sweet chili -kastikkeen kanssa.


Rapsakat kookoskanat
 
1½ dl vehnäjauhoja
suolaa
2 kpl kananmunaa
2 dl kookosmaitoa
2 dl korppujauhoja
2 dl kookoshiutaleita
rypsiöljyä
500 g kanafileitä viipelaina 


Lisäksi: 

Sweet chili -kastiketta ja kookosriisiä


Laita ensimmäiseen syvään lautaseen vehnäjauhoja ja suolaa, sekoita. Toiseen syvään lautaseen kananmunat ja kookosmaito, sekoita hyvin. Kolmanteen syvään lautaseen korppujauhot ja kookoshiutaleet, sekoita.

Paistinpannulle lorauttele rypsiöljyä reippaasti. Kuumenna pannu kuumaksi eli kanan pitää tiristä kunnolla että pinnasta tulee rapsakka. Kuorruta kanaviipaleet syvissä lautasissa eli järjestys kuten olen lautaset maininut ja sitten pannulle tirisemään. Paistele pienissä erissä niin saat parhaimman mahdollisen lopputuloksen. 

Tarjoile sweet chili kastikeen ja maukkaan kookosriisin kanssa, ohje löytyy alta. 


Kookosriisi

3 dl basmatinriisiä
1 kpl punasipulia hienonnettuna
1 rkl ruokaöljyä
5 dl vettä
2 dl kookosmaitoa
suolaa
1 kpl limen mehua


Kuullota sipuli ja lisää tämän jälkeen riisi, sekoita. Lisää vesi, kookosmaito ja suola. Anna liemen haihtua miedolla lämmöllä, välillä sekoittaen. Lisää lopuksi limen mehu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti