Karjalanpiirakat mututuntumalla
Taikina:
Ruisjauhoja
Vettä
Suolaa
Sisältö:
Puuroriisiä
Suolaa
Täysmaitoa ns. punaista maitoa
Kermaa
Voita
Kananmuna
Lisäksi:
Ruisjauhoja ja voita
Keitä puuro vaikka jo edellisenä päivänä ja lisää lopuksi kananmuna sekaan sekoittaen, pysyy kuulemma paremmin puuro koossa täyttövaiheessa.
Sekoita astiassa taikina-aineet, taikina on hyvä kun se on hyvän tuntuinen käsissä. Ei löllö eikä liian kovakaan. Sitten heittele pöydälle ruisjauhoja ja pyörittele taikinasta iso pallo, sitten pitkula ja leikkaa sopivia palasia ja pyörittele ne jauhojen avulla pieniksi palloiksi. Kauli pienet pallot ohuiksi lätyiksi jauhojen avulla ja laita sivuun sitä mukaan. Täytä piirakan pohja keskeltä ja taita reunat keskelle päin ja töki reunoja sormilla että tulee rypyt. Sitten laita ne leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista niin kuumalla kun uunista lähtee ja ylätasolla. Karjalanpiirakat on valmiit kun pinta on saanut kauniin ruskeen sävyn. Voitele sulatetulla voilla ja sitten vaan kuule syömään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti