keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Karjalanpiirakat mututuntumalla

 
Koon äiti on huisin hyvä tekemään ihania karjalanpiirakoita. Parhaita ne on juuri uunista tulleena. Meijän pikkumieskin syö näitä piirakoita suu messingillä. Voisin tässä kehua näitä iät ja ajat mutta mennääs asiaan. Reseptiä kysyessä arvasin että ohje on mututuntumalla eli määristä ei ole tietoa. Tässä tulee raaka-aineita ja aattelin näitä rohkeena likkana tehä joku päivä. Voin sitten raportoida mitä sain aikaseks.... vai sainko pelkän kaaoksen keittiöön.


Karjalanpiirakat mututuntumalla

Taikina:

Ruisjauhoja
Vettä
Suolaa
 


Sisältö:

Puuroriisiä
Suolaa
Täysmaitoa ns. punaista maitoa
Kermaa
Voita
Kananmuna

Lisäksi:

Ruisjauhoja ja voita


Keitä puuro vaikka jo edellisenä päivänä ja lisää lopuksi kananmuna sekaan sekoittaen, pysyy kuulemma paremmin puuro koossa täyttövaiheessa.

Sekoita astiassa taikina-aineet, taikina on hyvä kun se on hyvän tuntuinen käsissä. Ei löllö eikä liian kovakaan. Sitten heittele pöydälle ruisjauhoja ja pyörittele taikinasta iso pallo, sitten pitkula ja leikkaa sopivia palasia ja pyörittele ne jauhojen avulla pieniksi palloiksi. Kauli pienet pallot ohuiksi lätyiksi jauhojen avulla ja laita sivuun sitä mukaan. Täytä piirakan pohja keskeltä ja taita reunat keskelle päin ja töki reunoja sormilla että tulee rypyt. Sitten laita ne leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista niin kuumalla kun uunista lähtee ja ylätasolla. Karjalanpiirakat on valmiit kun pinta on saanut kauniin ruskeen sävyn. Voitele sulatetulla voilla ja sitten vaan kuule syömään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti