torstai 18. huhtikuuta 2013

Tomaattikeitto torteliinien kanssa

Mä inspiroidun jo ruokien nimistä eli niistä ne ideat lähtee. Aluksi mulla voi olla ohje kädessä, sitten huomaan että teenkin jotain ihan muuta tai erilailla, omalla tyylillä. Tää ohje löyty amerikan maalta mutta sittenpä kävi kuten edellä mainitsin.... Resepti alkoi elää omaa elämäänsä.


Tomaattikeitto torteliinien kanssa

1 kpl pieni sipuli hienonnettuna
2 kpl valkosipulin kynttä hienonnettuna
2 tl kuivattua basillikaa
1 pnt tuoretta basillikaa hienonnettuna
1 prk chili-tomaattimurskaa
1 prk valkosipuli-tomaattimurskaa
1-2 rkl tomaattipyrettä
1 kpl kasvisliemikuutioo
1½ dl vettä
4 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja hienonettuna
2 dl kuohukermaa
1 pkt valmiita juustotorteliineja (tuorepastaa)
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa

parmesanjuustoa raastettuna tarjoiluun


Laita kattilaan loraus oliiviöljyä ja kuullota siinä sipulit. Lisää hetken päästä mustapippuria ja kuivattua basillikaa. Kaada tomaattimurskat, silputtu basillika, tomaattipyre, kasvisliemikuutiot, vesi, aurinkokuivatut tomaatit ja sekoita. Keitä keittoa vähän kasaan noin 20 minuuttia. Lisää kerma, sekoita ja anna vielä pari minuuttia maustua. Soseuta sauvasekoittimella keitto tasaiseksi. Lisää torteliinit ja anna niiden kypsyä n. 5 minuuttia. Tarjoile keitto tuoreen parmesanraasteen kanssa.

Toi parmesan onkin meijän Herra F:n herkkua tällä hetkellä. Hänestä on suorastaan ihanaa kun juustoa raastaa suoraan ruuan päälle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti