perjantai 11. syyskuuta 2015

Kesäkurpitsapizza taivaallisella tomaattikastikkeella


Pizzaperjantai :) Ohhoh, nyt pääs yllättämään tää kesäkurpitsapizza ihan täysin niin minut kuin muunkin perheen. No pikku-ukko nyt sanoi yök yök kuten tässä on jo totuttu. Oikeestaan kaiken kruunas tuo tomaattikastike, taas vähän erilainen mitä oon ennen tehnyt. Heittelin aineksia aika summanmutikassa ja tattadaa tuli ihanaa ja helppo tehdä. Tota tomaattikastikettahan voi ihan hyvin käyttää vaikka pastan seassa jne.

Itehän voi kukin täyttää mitä pizzaansa haluaa. Tein pizzasta gluteenittoman ja maidottoman eli juustona käytin vuohenmaito -goudaa ja pehmeää vuohenjuustoa, kiitos vaan Sannalle taas vinkki vitosesta. Toki voi jättää juuston poiskin. Leikatessa pizzaa huomaa ettei ookkaan ihan normipizza, ei pysy nimittäin niin hyvin kasassa tai sit se oli taas kokista kiinni. Ohjeesta tuli kaksi pyöreää pizzaa.



Kesäkurpitsapizza

pohja: 

1 iso kesäkurpitsa raasteena
1 kpl kananmunaa
muutama rkl gluteenittomia kaurajauhoja
suolaa

Lisäksi: tomaattikastiketta kts. alta, serranon kinkkua, tomaattiviipaleita, pehmeää vuohenjuustoa ja raastettua vuohenjuusto -goudaa.  Sekä lopuksi päälle hitusen oreganoa. 


Sekoita kaikki aineet sekaisin, valuta enimmät nestees pois ja levitä leivinpaperilla päällystetyille pelleille. Laita uuniin 250 asteeseen 10 minuutiksi. Levitä tomaattikastike (ohje alla) ja täyteaineet päälle. Paista uunissa vielä 30 minuuttia, kunnes pizza on saanut kauniin rusehtavan värin pintaan. 


Tomaattikastike

4 kpl isoa pehmeetä tomaattia
2 kpl valkosipulin kynttä
½ ruukkua ruohosipulia tai  1 kpl salottisipuli
oreganoa
basillikaa
suolaa
mustapippuria
1 tl hunajaa
1 kpl chiliä
1 tl kookosöljyä

Laita kaikki raaka-aineet paitsi kookosöljy tehosekoittimeen ja surauta tasaiseksi massaksi. Laita kattilaan kookosöljy, anna sulaa. Kaada kastike kattilaan ja anna hautua noin 30-40 minuuttia, maista. Sekoita myös välillä.



2 kommenttia:

  1. Pitää ehdottomasti kokeilla joskus. Itse oon tehnyt kukkakaalipohjalla pizzaa.

    VastaaPoista
  2. Mun on pitänyt sitä kukkispohjaa tehä kans, oliko hyvää?

    VastaaPoista