tiistai 6. lokakuuta 2015

Ite tehty raakasuklaa, mut on myyty!

Nyt myytiin meikä mamma halvalla eli ite tehty raakasuklaa maistuu niin hyvälle, puhtaalle ja "kevyelle". Tulee mieleen jääsuklaa. Ja tätä suklaatahan voi maustaa miten haluu, esim. kahvia, eri pähkinöitä, marjoja, eri makeutusaineilla, mintulle, kookosta, kuivattuja hedelmiä, Modo:n makusiirapeilla..... Listahan on ihan loputun. Tuunaa siis oma raakasuklaa ja tää oli muuten hemmetin helppo tehä. Voit ottaa vaikka lapset touhuihin mukaan ja varmasti tykkää. Jouluks voi tehä vaikka eri muotoissa muoteilla omia joulusuklaita. Ei vaan tee liian isoja suupaljoja, koska suklaa sulaa helposti sormille. Kaiken A ja Ö on laadukkaat raaka-aineet ja niitähän saa Foodinista. Helppoa ja hyvää, siinäpä se.


Raakasuklaa

5 rkl makeutusainetta esim. Modon vaahteramakusiirappia 
1 tl vaniljauutetta
1 dl pähkinöitä rouhittuna
hyvä laatuista suolaa pikkiriikkisesti

Sulata kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa, varo ettei vesi kiehu. Hiljalleen niin hyvä tulee. Lisää sulanneeseen seokseen kaikki muut aineet paitsi pähkinät. Rouhi pähkinät tehosekoittimessa rouheeksi ja lisää mukaan suklaaseos tai mitä muuta makua tai elementtiä haluatkaan laittaa mukaan. Ja sekoita "tasaiseksi" massaksi. Voit heittää makuelementtejä vasta tässäkin vaiheessa jos haluat mukaan enemmän pureskeltavaa.

Kaada suklaa muotteihin tai esim. leivinpaperilla, elmukelmulla tai foliolla päällystetylle astialle. Vie muotti pakkaseen ja anna pakastua vähintään tunnin. Ota huoneenlämpöön vähän sulaamaan ja leikkaa veitsellä sopivia paloja. Tarjoile heti tai laita jääkaappiin vielä hetkeksi odottamaan ettei sulaa liikaa. Suklaata voi säilyttää jääkaapissa tai pakastimessa.

4 kommenttia:

  1. Mun on vielä kokeilematta, mutta tämän sun postauksen jälkeen on kai ihan pakko hakea kaikki tarvittavat ainekset kotiin ja testata!! ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyl kannattaa! Mies oli vähän epäileväinen, mutta vkl tuota tein ja kyllä kaikille vieraille sekä omalle perheelle kelpas oikein mainiosti. No meijän poika kyl vähän nyrpisteli nenäänsä.... ;)

      Poista
  2. Mä olen tehnyt monta kertaa ja monta variaatiota raakasuklaasta,ihan hyviä ovat olleet mutta tavallinen suklaa kuitenkin maistuu paremmalta mulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta tuokin ja hyvä pointti.Mä ajattelen näitä ns. eri tuotteita, en vertaa keskenään ja jos ei voi syödä esim. maitoa ja sokeria niin raakasuklaa on hyvä vaihtoehto.

      Poista