keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Quiche Lorraine - gluteeniton

Muutama viikko sitten meillä oli miehen synttäri ja pojan nimppari kahvittelut ja jotainhan piti laittaa tarjolle. No sittenpä päädyin suolaiseksi tarjottavaksi Quiche Lorraineen ja makeaksi tein itse tehtyä raakasuklaata sekä puolukka-kookos-marenkikakkua, josta ohje perästä päin. Must tässä gluteenittomassa leipomisessa on ollut kaikista vaikeinta saada onnistumisen fiiliksiä suolaisen leipomisessa, mut nyt mä mun mielestä onnistuin varsin hyvin tai eipä tosta piirakasta jäänyt kahvittelun jälkeen juuri mitään jäljelle. Mikä on sun lempi piirakka? Must tuntuu että lähes kaikki piirakat on hyviä varsinkin hetken päästä uunista tulleena.

Hitto, kaippa tääkin päivä menee sohvalla levyttäessä eli kuumetta pukkaa edelleen... Ihme kyllä ei väsytä mut pää painaa 100 kg.


Quiche Lorraine G

pohja:

100 g voita, huoneenlämpöistä
1 dl tattarijauhoja
1 dl gluteenittomia kaurajauhoja
1 dl perunajauhoja
½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 dl vuohenmaitojuusto goudaa raastettuna
1 dl kaurafraisea

voiteluun:

oliiviöljyä tai voita

täyte:

400 g saunapalvikinkkua suikaleena
100 g purjoa silputtuna
1 ruukku persiljaa silputtuna
½ ruukkua timjamaia silputtuna
150 g vuohenmaitojuusto goudaa raastettuna

munamaito:

3 kpl kananmunaa
2 dl kaurakermaa
mustapippuria
suolaa



Sekoita taikinan kaikki aineet sekaisin ja voitele vuoka öljyllä tai voilla. Painele taikina vuokaan esim. leivinpaperia apuna käyttäen. Laita piirakkapohja uuniin 200 asteeseen 10 minuutiksi. 

Sekoita täyteaineet keskenään ja sekoita vatkaten munamaitoseos omassa kulhossa. Laita täyteaineet piirakan päälle ja kaada munamaito lopuksi täytteiden ylle. Jatka paistamista uunin alatasolla noin 35 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Anna heken vetäytyä ennen tarjoilua mutta tarjole se silti lämpöisenä, joko sellaisenaan tai iltapalalla salaatin kanssa. 


6 kommenttia:

  1. Okei nyt täytyy myöntää, mutta en ole koskaan törmännyt kaurafraiseen ( vai olenko ;) ?? ) Tämä ohje kuulostaa todella hyvältä, ( nyt kun olen yrittänyt olla ilman valkoisia jauhoja ) ja menee varmasti testiin jossain vaiheessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sari se kaurafrase on Oatlyn creme fraise tyyppinen sydeemi eli tuo musta-valkoinen purkki löytyy kaupan maistokaapista kermaviilien jne. viereltä. Kantsii kokeilla, hiukan ehkä makeampi kuin tuo maitopohjainen normaali creme fraise.

      Poista
  2. Eikös voi ole tehty maidosta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän voi on maidosta tehty ja jos ohjeesta haluaa maidottoman niin voi käyttää margariinia.

      Poista
  3. Näyttää hyvältä! Kuuluuko tuo 1 dl vuohenmaitojuusto goudaa raastettuna tuonne pohjaan vai onko se lipsahtanut sinne vahingossa, kun se löytyy täytteestä myös?

    VastaaPoista