Tän kakun kanssa kuule taistelin niin että hiki valus... Näyttää niin yksinkertaiselle ja sitä se onkin, mutta ha haa kun sitä tekee isomman määrän niin ongelma olikin sitten siinä ;) Laitoin marjoja ihan liikaa, joten tuli hemmetin kosteeta ja sen takia tätä oli vaikee leikata sekä vaikee ottaa tolta tarjoilualustalta. PLUS ton kiilteen tekeminen meinas tehä mulle harmaita hiuksia, ei vaan lähtenyt hyytyy tai jähmettyy, lisäilin liivatetta niin johan lähti rullaa. No mutta tekeväinen oppii vai mitenkäs se sanonta ny menikään. Kakku on maidoton sekä gluteeniton.
Puolukkakakku glögikiilteellä
pohja:
3 kpl kananmunaa
60 g fariinisokeria
100 g kookossokeria
200 g mantelijauhoja
50 g perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
90 g ruokaöljyä
lisäksi:
200 g puolukoita
30 g kookossokeria
(15 g perunajauhoja)glögikiille:
3 dl glögiä
4½-5 kpl liivatelehteä
Valmista glögikiille vähintään muutama tunti ennen tarjoilua. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä kymmenen minuuttia. Kuumenna glögi kiehuvaksi. Purista liivaatteista ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kuumaan glögiin. Anna glögin jäähtyä kunnolla. Kun seos on jäähtynyt ja kiille näyttää paksuuntuvan niin kaada se kakun päälle. Siirrä kakku jääkaappiin niin kiille jähmettyy paikoilleen.
Poista kakun ympäriltä varovasti irtovuoka. Siirrä kakku tarjoilualustalle ja voit lisää päälle esim. puolukoita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti