tiistai 22. joulukuuta 2015

Granaattiomena bruchetat

Granaattiomena taipuu moneksi ja varmaan hei nyt sain ekan kerran kaiken lihan talteen... Olin ennen tehnyt sen liian vaikeesti eli kaivellut lusikalla, hermot meni siinä touhussa. Sehän oli oikeesti helpompaa kuin arvasinkaan. Eli halkaise granaattiomena, purista hedelmää ja tarvittaessa vähän koputtele vaikka puukauhalla granaattiomenan kuorta niin johan kuule ropisee. Suojaa itsesi sillä hedelmän mehu ei lähe kunnolla vaatteista pois, nimimerkillä koettu on.

Tartuin blogin Kokit ja Potit ja Top100ruokablogit haasteeseen. Tehtävä oli käyttää siis granaattiomenaa. Tein raikkaan ja hieman makeahkon bruchetan, oli kyllä herkullista pehmeän vuohenjuuston kanssa. Näin joulun ja uuden vuoden alla sopii hienosti alkupaloiksi. Nam!


Granaattiomena bruchetat 6-8 annosta

Granaattiomenalisuke: 

1 kpl granaattiomenan hedelmälihaa
1-2 tl inkiväriä raastettuna
1 kpl appelsiinin kuori raastettuna
1 rkl kuivattuja karpaloita hienonnettuna
ripaus sokeria
ripaus hunajaa
kourallinen basillikaa hienonnettuna

Lisäksi: 

½ prk pehmeää vuohenjuustoa
6-8 viipaletta hyvää vaaleta leipää
oliiviöljyä


Aloita tekemällä granaattiomenalisuke eli laita kulhoon granaattiomenan hedelmäliha eli siemenet, sekä listan muuta aineet, Sekoita ja laita kelmu päälle. Anna maustua jääkaapissa 2 tuntia. 

Viipaloi leipä ja laita pannulle loraus oliiviöljyä. Paahda leipäviipaleet siinä molemmin puolin niin että pintaan tulee vähän rapeutta. Voit vähän valuttaa ylimääräistä nestettä pois granaattiomennalisukkeesta ennen laittoa. Voitele leipäviipaleille reilusti pehmeää vuohenjuustoa ja lusikoi päälle granaattiomenalisuketta.  Tarjoile heti! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti