tiistai 15. joulukuuta 2015

Marinoitua punajuurta fetan ja mintun kanssa

Lapsena mun suurinta herkkua oli punajuuri, niin säilötty kuin punajuurisalaatit, mutta nyt aikuisena punajuuri on ollut ihan yks mun inhokkeja isolla iillä. Oon kokeillut sitä sun tätä mut ei oikein oo löytynyt mitään semmoista mitä söisin useammin kuin kerran. No päätin antaa sitten punajuurellekin mahdollisuuden ja tein marinoitua punajuurta fetan sekä mintun kanssa. Herkullisia, kolmen punajuuri-inhoojan mielestä!


Marinoitua punajuurta fetan ja mintun kanssa

5 kpl punajuurta
1-2 kpl valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 kpl punasipuli hienonnettuna
2-3 rkl punaviinietikkaa
½ dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
minttun lehtiä
fetajuustoa murustettuna

Lisäksi:

ruisnappeja


Keitä punajuuret kuorineen noin 45 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Kuori ne ja kuutioi. Lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli sekä punasipuli. Lorauta mukaan punaviinietikkaa, oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria. Anna marinoitua vuorokausi. 

Lusikoi ruisnappejen päälle täytettä, murustele fetaa ja nypi mukaan minttua. TAI kaada salaatti tarjoiluastiaan ja laita päälle fetaa sekä minttua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti