torstai 28. tammikuuta 2016

Sitruunainen pasta

Sitruuna sopii kyllä hyvin pastaan ja sitruunaistapastaa voi syödä sellaisenaan tai sitten yhdessä kanan tai vaalean kalan kanssa.


Sitruunainen pasta

4 dl pastaa
1 kpl pieni sipuli hienonnettuna
nokare voita
1 kpl sitruunan kuorta ja mehua
1 dl valkoviiniä
2 dl kuohukermaa
1 dl parmesaania
suolaa
mustapippuria
tuoretta basillikaa

Lisäksi: 

parmesaania raasteena

Keitä pasta runsaassa suolavedessä. Laita pannulle voi ja hienonnettu sipuli, kuullota sipuli pehmeäksi. Lisää mukaan raastettua sitruunan kuorta. Anna hetken maustua. Nyt lisää valkoviini ja anna sen haihtua osittain pois ja lisää kerma sekä sitruunan mehua, maista ettei tuu liian sitruunaista. Mausta suolalla sekä mustapippurilla. Valuta pasta ja pyöräytä kastike mukaan. Lisää sekaan raastettu parmesan sekä silputtu basillika. Sekoita ja anna maustua pienen hetken. Tarjoile tuoreen raastetun parmesaanin kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti