PS. Teillekin ketkä ootte uusia lukijoita, niin en ole mikään kirjoittaja ja virheitä on niin maan peevelisti, olkoon. Se on osa minua. Olen aina kärsinyt lukihäiriöstä, mutta toki mukaan mahtuu ihan vaan siansaksaa mutta anteeksi niille ketkä tykkää viilaa pilkkua eteen ja taakse. ;)
Falafelit, 4:lle
2 prk (a' 400g) kikherneitä, valutettuna
1-2 kpl valkosipulin kynttä hienonnettuna
½-1 pnt korianteria silputtuna
½ pnt persiljaa silputtuna
1 tl suolaa
1 kpl sipulia hienonnettuna
½ tl paprikajauhetta
6 rkl vehnäjauhoja
paistamiseen:
2 dl korppujauhoja
5 dl öljyä
lisäksi:
4 kpl pitaleipää
1 nippu roomansalaattia revittynä
½-1 kpl punasipulia rinkuloina
Linssihöystö
1 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
½ tl curryä
½ pnt korianteria silputtuna
suolaa
sokeria/hunajaa
1 dl öljyä
1 pkt linssejä, valmiiksi keitettyjä ja valutettuina
½-1 rasia kirsikka- tai miniluumutomaatteja puolitettuna
10 cm pätkä kurkkua kuutioituna
Valkosipulikastike
1-3 kpl valkosipulin kynttä hienonnettuna
1½ rkl sitruunan mehua
1 dl turkkilaista jogurttia
½-1 pnt minttua hienonnettuna
mustapippuria
suolaa
sokeria ripaus
Tee valmiiksi linssihöyste ja valkosipulikastike. Sekoita kulhossa valkosipuli, curry, korianteri, suola, sokeri ja öljy. Lisää mukaan linssit, tomaatit sekä kurkut. Valmista valkosipulikastike eli sekoita sen kaikki aineet hyvin sekaisin.
Sitten asiaan eli falafelit. Soseuta falafelainekset sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi. Muotoile massasta pyöryköitä ja pyörittele korppujauhoissa. Uppopaista pyörykät kuumassa öljyssä niin, että ne ovat kauniin kullanruskeita.
Kokoa lämmitetyt pitaleivät kaikilla tehdyillä plus salaatilla sekä punasipulilla. Ihanaa!
Oi nam! Oonkin monesti miettinyt, että pitäisi kokeilla tehdä itse falafel-pyöryköitä! Tämä ohje menee ehdottomasti testaukseen (ja nyt tuli nälkä)!
VastaaPoistaNää oli kyl tosi hyviä vaikka mies epäili hyvin suuresti ja ehkä mäkin, koska jos oon tehnty jotain kasvispyöryköitä tai pihvejä niin ei oo oikein maustaminen onnistunut.
Poista