tiistai 12. tammikuuta 2016

Avokadobruchetat

Alkupaloja joulupöydästä, helppoja ja hyviä. Maistuu monen makumaailmaan. Salaisuus piilee yrttitahnassa.


Avokadobruchetat

vaaleta leipää
valkosipulia
oliiviöljyä

Täyte:

maustamatonta tuorejuustoa
tuoreita yrttejä esim. timjamia, basillikaa, persiljaa
vähän valkosipulia hienonnettuna
hitusen sitruunan mehua
suolaa
mustapippuria

Lisäksi:

avokadoviipaleita
sitruunaa
yrttien oksia/lehtiä
oliiviöljyä


Leikkaa ohuita leipäviipaleita ja viipaloi valkosipulia pannulle oliiviöljyn kanssa. Pyöräytä leipiä ja paista puolirapeiksi, molemmilta puolin. 

Tee täyte eli kaikki kulhoon ja surauta sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. 

Viipaloi avokadot ja pyöräytä sitruunanmehussa, niin ei heti tummu ruskeiksi.

Levitä täytettä leipäviipaleiden päälle ja nosta päälle avokadoviipaleita. Lorauta oliiviöljyä ja laita vähän tuoretta yrttiä päälle. Sit vaan tarjolle ja ääntä kohti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti