tiistai 19. tammikuuta 2016

Vähäsokeriset ribsit.... ooooh!

Oon aina aatellut et ribsit on kesäruokaa ja ketut, ihan hyvin onnistu tehä uunissakin. Kokeilin et miltä maistuu jos ribsit eivät olekkaan yltä päältä lillutettu sokerissa, onnistuuko vai ei. Kyl se vaan kuule onnistu jos saa hyvän BBQ kastikkeen tehtyy.


Sokerittomat ribsit

2 kpl ribsilevyä

Keitinvesi:

vettä
kuivattuja chilejä
valkosipulisilppua
laakerinlehtiä
rosepippureita
suolaa
mustapippuria


BBQ -kastike:

1 pieni pullo chipotlea
2-3 kpl valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 kpl chiliä hienonnettuna
½-1 tl chilirouhetta
2-3 rkl Worcestershiren kastiketta
suolaa
mustapippuria
2-3 tl juustokuminaa
2-3 tl paprikamaustetta
3 rkl tomaattipyrettä
2 rkl hunajaa
2-3 rkl kookosöljyä


Laita lihat keitinveteen noin 45 minuutiksi, vähän pehmentymään ja maustumaan. Laita kaikki BBQ aineet kattilaan ja anna sakeutua hiljalleen 30 minuuttia. 

Laita uuni kuumenee 150 asteeseen. Nosta lihat uunivuokaan ja voitele puolet BBQ kastikkeesta ympäri ämpäri lihoja. Laita uuniin 45 minuutiksi ja voitele lopulla kastikkeella. Anna olla vielä toiset 45 minuuttia. Sit vaan otat lihat pois ja leikkaa sopivia ribsejä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti