tiistai 11. helmikuuta 2020

Kanafajita, jihaaaaa miten helppoa ja hyvää!

Fajita - Ruokapankki

Nyt lävähtää niin helppo ohje tiskiin, että oksat pois. Meillä tykätään lähes kaikesta tex mex ruuasta ja pojan lempiyrtti onkin korianteri, kuten minunkin, jota tex mex ruuassa käytetään paljon. Kanafajita maistuu koko perheelle. Syö kanafajitaa sitten tortillojen tai riisin kanssa, niin aina maistuu.  Lisäksi itse tehtyä salsaa ja guacamolea, niin se olisi kuulkaas siinä, ohjeet myös noihin kahteen lisukkeeseen löytyy tästä postauksesta. 

Vinkki vitonen: Kaupasta jos ostaa valmistortilloja, niin musta ne missä on käytetty maissijauhoja, maistuu älyttömän paljon paremmilta kuin pelkät vehnälätyt. Testaa jos et ole vielä maistanut!

Mähän otan ruuista kuvat niin että ruuat syödään heti. En valmista mitään ns. vain kuvausta varten, vaan nämä ovat meidän ruokia. Enkä odottele että tulisi se ns. paras kuva ja ruoka jäähtyisi, naps naps nopeesti kuvat alta pois ja syömään. Välillä kuvat onnistuu ja välillä ei :)




Kanafajita

4 kpl kanafileitä suikaloituna
3 kpl paprikoita suikaleina (punainen, vihreä ja keltainen)
1 kpl iso sipuli suikaleina
loraus oliiviöljyä
1 pussi taco-maustetta

Levitä pellille suikaloidut paprikat, sipulit ja kanat. Lorauta hieman öljyä päälle ja ripottelee taco-maustepussi kaikkien päälle. Sekoita kaikki käsin. Paista uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes kana on kypsää. Sitten ei muuta kuin syömään haluamallasi tavalla. Alla ohjeet guacamoleen ja salsaan. 


Fajita - Ruokapankki



Guacamole


2 kpl kypsää avokadoa

1 kpl valkosipulin kynsi
1-2 kpl limen mehua
tuoretta korianteria reilusti
ripaus suolaa
 mustapippuria 


Halkaise avokadot ja poista siemen. Kaavi lusikalla hedelmäliha sekoitusastiaan, lisää valkosipulin kynsi, purista 1-2 limen mehua, tuoretta korianteria ja lisää mausteet. Sekoita joko tasaiseksi massaksi tai jätä se vähän ns. paakkuiseksi.


Guacamolen voi tehdä morttelissa tai tehosekottimessa.




Salsa

4-6 kpl tomaatteja kuutioituna tai 1-2 rasiaa kirsikkatomaatteja kuutioituna
1 kpl valkosipulin kynsi hienonnettuna
1 pnt korianteri hienonnettuna
1 kpl pieni punasipuli hienonnettuna
1 kpl tulinen jalapeno hienonnettuna
1-2 kpl limen mehua
suolaa
mustapippuria
ruokosokeria


Kuutioi tomaatit, hienonna valkosipuli, punasipuli, jalapeno ja korianteri. Lisää puristettua limeä reilusti ja mausta suolalla, mustapippurilla sekä ruokosokerilla. Sekoita hyvin ja anna maustua hetki. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti