maanantai 23. marraskuuta 2015

Naudanlihaa aasialaisittain

Mä olen ollut vähän hukassa ruokien kanssa ja tän blogin. Lähdin seuraamaan liikaa muita ja muita tahoja, hävitin välillä omat suolat ja pippurit niin sanotusti. Plus kaikesta oli tulla suorittamista, ei siis kauheen kivaa toisin sanoen. Monia tahoja on lupaillut sitä ja tätä, mutta jaa a mitäs sitten on tapahtunut, ei yhtää mitään, hyvä niin opinpahan taas jotain. Tee itse kaikki! :) Jatkossa päivitän Ruokapankkiin uusia reseptejä hiukan kevyempään tahtia. Jatkossa kaivelen ja nostan uudestaan ylös myös Ruokapankin ruoka-aarrearkun aarteita, ihan jo oman mielen virkistämisesksi. Ja jos jotain ei tämä mun uusi vanha tyyli kiinnosta, niin enpä voi mitään, tajusin etten voi miellyttää kaikkia. Menen sillä mikä tuntuu kulloinkin omalta ja parhaimmalta.... Kiertelen ympäri maailmaa laukussa leipää ja piimää vaan....  Nonni siinä oli tän päivän lyhyt paasaus.

Sain Jamie Oliverin Arjen superruokaa kirjasta hirveesti uusia inspiraatioita ja tein tämmöisseen aasialaisen arkiruuan Jamien ohjetta mukaillen. Oli kyllä hyvää ja maistu myös pikku-ukolle, mutta ilman lihaa, no mikäs siinä pääasia että jotain syö :)


Naudanlihaa aasialaisittain 4:lle

seesamiöljyä
3 tähtianista
400 g naudan jauhelihaa
pala inkivääriä noin 5 cm hienonnettuna
3 kpl valkosipulin kynttä hienonnettuna
2 tl hunajaa
2 rkl suolattomia maapähkinöitä
2 tl kalakastiketta
2 tl vähäsuolaista soijaa
2 kpl limen mehua
riisinuudelia 3-4 hengelle
1 kpl pieni punasipuli
1 kpl punainen pieni chili silputtuna
300-400 g porkkanaa, salaatteja, retiisiiä ja/tai pinaattia jne.
korianteria Kuumenna pannu ja lisää seesamiöljyä sekä tähtianikset. Lisää sitten jauheliha ja mössäile se ihan pieneksi. Lisää puolet valkosipulista ja inkivääristä mukaan sekä hunaja. Ruskista seos rapeaksi. 

Hienonna maapähkinät huhmaressa tai veitsellä. Laita nämä sivuun.

Murskaa loput valkosipulit ja inkiväärit huhmaressa tahnaksi. Lisää siihen kalakastike, soija sekä limen mehu. Tästä tulee pieni kastike ruualle. 

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan syöjien lukumäärän mukaan. Valuta. 

Hienonna punasipuli ja chili. Valmistele myös vihannekset. Kokoa annos eli nuudelia, jauhelihaa, vihanneksia, korianteria, kastiketta, maapähkinöitä, chiliä ja punasipulia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti