torstai 2. toukokuuta 2013

Grilli kuumana possua, tankoparsaa ja sieniä



Tulihan se kesän kynnys ja grillikausi. Possun sisäfile on yks meijän suosikki eli ihan vaan palasiksi, suolaa ja mustapippuria päälle. Muutenkin grillattava liha ei tarvinne kuin suolan ja mustapippurin. Mielummin tekee sitten ite marinadit kuin ostaa valmiiksi maustettuja jos haluaa vaihtelua. Perinteiset täytetyt sienet eli herkkusienen kanta pois ja lusikoi sisälle Koskenlaskijaa tai Aura-juustoa. Kiedo päälle yks tai kaks viipaletta pekonia, sitten vaan grilliin. Muista että sienet saavat olla yllättävän pitkään grillillä jotta niistä tulee hyvät. Alla tankoparsaohje. Tässä ns. perusohje. Pitää kokeilla seuraavaksi vähän voimakkaammilla mauilla, ns. potkua parsaan!


Tankoparsa


nippu tankoparsoja
voita
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria


Leikkaa muutama sentti kannasta pois. Kuori varovasti vartta, mutta jätä nuppu päähän paikoilleen. Keitä parsat reilussa suolavedessä noin 2 minuuttia. Sitten nostele jäiseen veteen. Pannu kuumaksi ja oliiviöljyä loraus mukaan. Laita parsat pannulle ja lisää voinokare, suola ja mustapippuri. Kääntele ja tarjoile lämpösenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti