torstai 2. heinäkuuta 2015

Grillipizza, ihan parasta, sitä ei usko ennen kuin maistaa!



Vinkki vitosena, älä kasaa taikinalevyjä näin ;) Vaan laita väliin esim. leivinpaperia ja häädä vesipyssymiehet pohjien läheisyydestä.... Nimim. kokemusta on!
 


Grillipizzaa on pitänyt tehdä muutaman vuoden ajan, jotenki en oo vaan uskaltanut. Aattelin että taikina valuu ritilöiden väliin, kuin hupskeikkaa, mutta hitto ny me tehtiin se ja kyllä kulkaa kannatti. Aiva ääääääääääääääääääärettömän hyvää ja loppujen lopuks ihan helppo tehdä, kunhan muistaa pitää grillin melkein täpöllä (jos grilli on liian kylmä niin sitten pohjan paistamisesta ei tuu yhtään mitään, siitäkin on nyt kokemusta...) ja ei täytä pizzaa kymmenillä eri täytteillä, eikä tee pizzoista liian suuria. Vähemmän on enemmän ja niinhän se on tuolla italianmaallakin pizzoissa... Tekee hyvän taikinan, maukkaan tomaattikastikkeen ja siihen juustoa ja halutessaan yhtä-kahta lisätäytettä, niin se olis sitten siinä. Alkuperäisohjeen oon napannut Iltalehden Grillaus teema -lehdestä.

Me tehtiin salamitäytteellä, mutta kukin voi tehä millaisen pizzan haluaa, ihan normi margheritakin maistuu hemmetin hyvälle!

Grillipitsa
 
pohja:
 
15 g tuorehiivaa
750 g vehnäjauhoja
15 g suolaa
525 g vettä
15 g sokeria
½ dl oliiviöljyä

Sekoita kaikki aineet yleiskoneessa keskenään tai sitten käsin ja vaivaa noin 15 minuuttia. Leikkaa taikinasta 100-150 g paloja ja kauli 1-2 mm paksuisiksi pohjiksi.


Kirsikkatomaattikastike
 
1 kpl sipuli hienonnettuna
5 kpl valkosipulinkynttä viipaloituna
400 g säilöttyjä kirsikkatomaatteja
200 g tuoreita kirsikkatomaatteja puolitettuna
1 dl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 dl vettä
suolaa
sokeria
mustapippuria
 
 
Kaada oliiviöljy kasarin pohjalle, kuumenna ja lisää sipulit. Kuullota noin 5 minuuttia. Lisää vesi, säilötyt kirsikkatomaatit ja hauduta 15 minuuttia. Lisää tuoreet kirsikkatomaatit ja hauduta vielä 5 minuuttia. Mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.
 
 
Täytteet:
 
3 kpl mozzarellaa
tuoretta basilikaa
kirsikkatomaatteja
esim. paketti salamia tai pepperonia
 
 
Aseta kaulittu pitsapohja grilliritilän päälle ja grillaa noin 30 - 60 sekuntia. Nosta ja käännä pohja ympäri takaisin grilliritilälle. Laita päälle kirsikkatomaattikastiketta, mozzarellaa ja esim. salamia. Grillaa pitsaa kannen alla noin 2-3 minuuttia, tarkkaile ja kato ettei pohja pala. Nosta pois ja mausta tuoreella basillikalla ja kirsikkatomaateilla. UUULA LA LAA IHAN PARASTA!
 


6 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä. Pitää kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Paistoin kansi kiinni, tosin kurkkailin aika usein ettei kärähdä... ;) Pääosin kansi on kiinni.

    VastaaPoista
  3. Huikean hyvä taikina ja todella helppo paistaa! Löysimme tälle kesälle suosikki grilliruuan 😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just mietin että näitä herkkupizzoja pitäskin taas tehdä... Yllättävän helppoa!

      Poista