Pasta basillikan ja fetan kera
n. 3 rkl pinjansiemeniä
3 kpl valkosipulinkynttä viipaloituna
1 kpl iso sipuli silputtana
n. 2 rasiaa kirsikkatomaatteja
1 pkt fetaa kuutioituna
1 pnt basillikaa revittynä
mustapippuria myllystä
suolaa
oliiviöljyä
4:lle spagettia keitettynä paketin ohjeen mukaan
Laita spagetit kiehumaan aivan ensimmäiseksi. Lorauta oliiviöljyä paistokasariin ja lisää viipaloidut valkosipulinkynnet ja pinjansiemenet, kuullota ja sekoittele (palaa helposti... kokemusta on). Sirrää kuullotetut siemet ja valkosipulit toiseen astiaan. Kuullota sipuli ja lisää kokonaiset kirsikkatomaatit, lisää myös oliiviöljyä jos on tarvetta. Mausta pippurilla ja suolalla. Tomaatit alkaa pikkuhiljaa haljeta, mutta varo ettei tule ns. tomaattimössöä, saavat jäädä vähän napakoiksi. Lisää kuullotetut siemenet, valkosipuliviipaleet ja silputtu tuorebasillika, sekoita hyvin. Valuta spagetti pikaisesti ja nakkase se kasariin, laita joukkoon myös kuutioitu feta. Sekoita hyvin ja tarkista maku, lisää tarvittaessa pippuria tai suolaa. Anna hetki lepää jotta kaikki maut tulevat paremmin esille!
Voi lisää chiliä, rucolaa tai parmesania jos on siihen tarvetta. Musta tuo on herkullista ihan tuollaisellaan.
PS. Tämä resepti syntyi viime uuden vuoden tienoilla sairaalan sängyllä. Yök, kuinka inhosinkaan sitä sairaalan ruokaa. No lääkkeilläkin oli vaikutus asiaan....
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti