tiistai 28. elokuuta 2012

Focaccia




Focaccia

5dl vettä
½ dl ruokaöljyä
suolaa oman maun mukaan
1 rkl siirappia
2 ps kuivahiivaa
n. 9dl vehnäjauhoja

Pinnalle esim. kirsikkatomaatteja, kalamataoliiveita, fetaa, mozzarellaa, tuoretta rosmariinin oksia jne.. 

Lopuksi: oliviiöljyä ja sormisuolaa

Tee taikina eli 5dl käden lämpöistä vettä, lisää jauhoja joihin sekoita kuivahiivan. Lisää nyt joukkoon öljy, suola ja siirappi sekä loput jauhot. Sekoita hyvin ainekset keskenään tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun pelille ja taputtele jauhojen avulla takina koko pellille levyksi. Anna kohota liianan alla lämpöisessä paikassa noin kaksin kertaiseksi. 

Tee veitsellä ns. reikäsiä pohjaan ja lisää painellen halkaistut kirsikkatomaatit ja kalamataoliivit. Lorauttele ja voitele oliiviöljyllä. Lisää lopuksi rosmariinioksat ja sormisuola.

Paista uunissa 225 asteessa noin 15-20min eli kun pinta saa kauniin rusehtavan sävyn. Jos haluaa pinnasta kauniin kiiltävän ennen tarjoilua niin lisää vähän oliiviöljyä leivän pintaan. NAMS!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti