Parmesaani-risotto 4:lle
1 iso sipuli hienonnettuna
loraus oliiviöljyä
4 dl risottoriisiä
n. 14 dl kanalientä
2 dl valkoviiniä
2-3 dl parmesaaniraastetta
Kuullota sipuli reilussa öljyssä. Lisää riisi kuullottumaan hetkeksi. Lisää viini ja kiehuvaa kanalientä pari kauhallista kerrallaan. Anna nesteen imeytyä ennen kuin lisäät seuraavat kauhalliset. Sekoita joukkoon lopuksi parmesaaniraaste ja sekoita. Risotto saa olla löysähköä ja riisit napakoita. Valmistamiseen menee noin 20min.
Kanaa parmankinkun ja peston kera
Voit käyttää valmis pestoakin mutta ite tykkään tehdä sen, koska siihen ei montaa minuuttia mene ja musta se on vaan niiiiiiiiiiiin paljon parempaa.
Pesto
Tuotemäärät mututuntumaa... Maistele :)
1 rk tuore basillikaa
n. 2 dl pinjansiemeniä
1 valkosipulin kynsi viipaloituna
oliiviöljyä kuullottamiseen
suolaa ja mustapippuria myllystä
n. 2-3 dl oliiviöljyä
n. 2 dl parmesaaniraastetta
Mössää basillika joko sauvasekoittimella tai tehosekottimessa. Kuullota pannulla oliiviöljyssä valkosipuliviipaleet ja siemenet. Lisää ne basillikan joukkoon kuten myös suolaa, pippuria, oliiviöljy ja sekoita. Lisää parmesaaniraaste ja jälleen sekoita. Tarkista maku ja peston notkeus, lisää tarvittaessa lisää oliiviöljyä.
4-6 ohutta naturel kanafilettä
aurinkokuivattuja tomaatteja
parmankinkkua viipaleina
Laita kananfileen toiseen päähän ruokalusikallinen pestoa, aurinkokuivattua tomaattia ja rullaa file. Kieri päälle parmankinkkuviipale ja nosta kaunis rulla uunivuokaan. Paista rullat 190 asteessa n. 20-30min, kunnes rulla on kypsä.
Lisukesalaatti
Roomansalaattia revittynä
Rucolaa revittynä
Viinisuolaheinää
Kirsikkatomaatin puolikkaita
Kalamata-oliiveita puolikkaina
Kurkkua pienennettynä
Pähkinöitä esim. pekaanipähkinää ja saksanpähkinöitä
Sopii kastikkeen kera tai ilman. (Esim. 2 rkl oliiviöljyä, 2 rkl sitruuna etikkaa, 2 rkl sitruunamehua, 1 valkosipulinkynsi murskattuna, suolaa, pippuria.)
AAAH HYVVEE ON! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti