tiistai 28. elokuuta 2012

Sipulipiirakka ja Tex Mex kanapiirakka


Tässä ei ole pohjaohetta, koska mielestäni pohjaksi sopii niin valmispohja kuin oma tekemä. Viimeksi ostin kaupan valmiin ja ajoin hienosti asian. Katso aikasemmista ohjeistani juustopiirakka niin siinä on esim. vaihtoehtoinen pohjaresepti.





Sipulipiirakka

500g sipulia suikaleina
öljyä/voi seosta paistamiseen
3 kpl munia
200g ranskankermaa
1 dl maitoa/kermaa
n. 2 dl emmental juustoraastetta
1-2 tl timjamia
mustapippuria ja suolaa

Pinnalle: 

emmental juustoraastetta

Koristeluun:

hienonnettua persiljaa


Kypsennä pannulla sipuli öljy/voi seoksessa. Anna hiukan jäähtyä. Sekoita kaikki täyteaineet keskenään ja laita ne piirakkapohjan päälle. Ripottele juustoraaste ja laita piirakka uuniin 225 asteeseen noin 30-40 min.





Tex Mex kanapiirakka

Täyte: 

400-500g naturel kanafileitä
öljyä paistamiseen
½ kpl sipulia hienonnettuna
½ kpl paprika kuutioina
½ prk maissinjyviä
1 tlk 320g salsa
1 tlk 300g juustodippiä
2 kpl munia
mustapippuria ja (suolaa)
jalopenoja hienonnettuna oman maun mukaan

Päälle: 

juustoraastetta 

Koristeluun:

nachoi ja silputtua persiljaa


Kuutioi kanafileet ja paista öljyssä kypsäksi. Lisää mukaan hienonnettu sipuli, kuutioitu, paprika ja maissi, sekoita ja anna hetki muhia. Lisää salsa, juustodippi, mustapippuri ja mahdollinen suola. Anna hetki jäähtyä ja lisää joukkoon munat ja hienonnetut jalopenot.

Lisää seos piirakkapohjan päälle ja lisää juustoraaste. Paista uunissa 225 asteessa noin 40min. Koristele ja tarjoile!

JA EI MUUTA KUIN SYÖMÄÄÄÄN! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti