tiistai 28. elokuuta 2012

Kana Tikkaa ja kukkakaalilisuke




Kana Tikkaa

n. 500g kanafileitä viipaleina
½ rkl paprikajauhetta
1 tl chilijauhetta
2 rkl garam masalaa
1½ rkl sitruunamehua
3 kpl valkosipulia murskana
3 tl inkivääriä
1 ruukku korianteria silputtuna
2-3 dl turkkilaistajogurttia
2 rkl sokeria
2½ rkl tomaattipyrettä
suolaa


Sekoita kaikki marinadiainekset keskenään ja lisää kanaviipaleet joukkoon. Sekoita hyvin että jokainen kana  kastautuu seokseen kunnolla. Laita marinadi jääkaappiin yön yli. Ruskista kanapalat parillapannulla ja laita ne sitten uunivuokaan ja uuniin 15 min. ajaksi 180 asteeseen.

Voit valmistaa kanat myös grillissä, kuten tein viime kesänä. Silloin tein kanoista palasia ja pistin ne varrastikkuihin. Muista tikuissa se että palavat helposti ellei niitä ole ennen käyttöä ns. uitettu vedessä 15-30 min ajan.


Kukkakaalilisuke

4 kpl perunaa kuutioina ja keitettynä
1 kpl kukkakaalin nipukoita keitettynä
3 rkl öljyä
2 tl inkivääriä
3 kpl valkosipulia murskana
1½ rkl tomaattipyrettä
1½ dl vettä
2½ tl garam masalaa
1 tl kurkumaa
2 tl currya
½ tai vajaa juustokuminaa
1 tl sinapin siemeniä
2 rkl voita
1 dl pakasteherneitä
suolaa
sokeria

Keitä perunat omassa kattilassa ja kukkakaalin nipukat toisessa. Valuta kypsähköt perunakuutiot ja paista niitä öljyssä. Kun perunat ovat saaneet väriä niin lisää joukkoon kukkakaali, inkivääri, valkosipulimurska ja tomaattipyre. Lisää loput mausteet. Sekoita ja anna hieman maustua keskenään. Lisää nokare voita ja sulatetut herneet. Mausta lopuksi suolalla ja sokerilla.

Tarjoile Kana Tikka ja riisin kanssa. Pala Intiaa, ainakin melkein ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti