tiistai 28. elokuuta 2012

Syksyllä mökkerössä maistellaan...


Vietimme perheemme kanssa syksyistä päivää tai oikeastaan se oli meiltä lapsilta joululahja vanhemmille. Vanhemmilla kun on jo kaikkea niin olemme useana jouluna antaneet lahjaksi yhteistä aikaa koko perheen kanssa. Tänä vuonna lahjan antaminen venyi syksyyn, joten päätimme tehdä ruokaa ulkona.

Teimme alkuruuaksi valkosipulikeittoa ja leipäkuutioita, pääruuaksi loimulohta, grillipihvejä, uunijuureksia, parsakaalisalaattia, kanttarelli-sipulimuhennosta ja  varrasleipää sulatetun voin kera jne.. Jälkiruuaksi tarjosimme karpaloita, vaniljajäätelöä ja kuumaa kinuskikastiketta.












Valkosipulikeitto 4:lle

1 yksikyntinen valkosipuli ( mielestäni olisi voinut olla vieläkin enempi valkkaria)
1 rkl Oivariinia
500g peruna-sipulisekoitusta
7dl kasvislientä
valkopippuria
½ - 1 dl persiljasilppua
2 dl kuohukermaa
(suolaa)

Leipäkuutiot:

3 viipaletta paahtoleipää
reilu kourallinen mustaleima juustoraastetta

Hienonna valkosipuli ja kuullota se Oivariinissa. Lisää joukkoon peruna-sipulisekoitus ja kasvisliemi. Anna kiehua 10min verran. Mausta valkopippurilla, persiljasilpulla ja suolla jos siltä tuntuu. Soseuta sauvasekoittimella ja lisää joukkoon kerma, sekoita. Maista ja lisää tarvittaessa lisää pippuria ja suolaa. Anna kiehahtaa uudelleen!

Pilko leipäkuutioita ja levitä ne pellille. Laita juustoraastetta niiden päälle ja anna juuston sulaa uunissa 200 asteessa n. 5min.

Tarjoile keitto leipä-juustokuutioiden kera :)




Parsakaalisalaatti

1kg parsakaalia
4 salottisipulia hiennonnettuna
1 ps cashew-pähkinöitä
1 pkt pekonia

Kastike:

3 dl majoneesia
0,5 dl sokeria
3 rkl valkoviinietikkaa
2 tl mustapippuria

Irroita tuoreen parsan nuput irralleen. Lisää joukkoon hiennonettu sipuli.

Valmista kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään hyvin sekasin. Sekoita kastike parsa-sipuli yhdisteeseen. Anna maustua jääkaapissa 1 vuorokauden ajan.

Ennen tarjoamista paahda pekonikuutiot ja pähkinät. Lisää nämä salaatin päälle ja sekoita kaikki keskenään hyvin.

Sopii todella hyvin pihvin kera, namis namis :D

Varrasleipä + sulatettu voi

Varrasleipä murretaan pienempiin paloihin
Voi sulatetaan täysin kattilassa

Dippaile varraspaloja voin kera, yksinkertaista mutta hyväääääää!

Kinuskikastike

3 dl kuohukermaa
3 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 rkl tummaa siirappia
nokare voita

Sekoita kaikki aineet paitsi voi kattilassa. Sekoittele ja paksuuntua. Kastike on valmista kun koostumus on sakeaa. Lisää lopuksi nokare voita lisäämään kinuskikastikkeen kiiltoa.

Sopii hyvin kuumana jäisten marjojen kera ja vaniljajäätelön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti