2 kypsää avocadoa
1 valkosipulin kynsi
1-2 limen mehua
ripaus suolaa ja ( mustapippuria )
chiliä (kuiva tai tuore; tuorechili vähän muuttaa guacamolen väritystä)
Guacamolen voi tehdä morttelissa tai tehosekottimessa.
Halkaise avocadot ja poista siemen. Kaavi lusikalla hedelmäliha sekoitusastiaan, lisää valkosipulin kynsi, purista 1-2 limen mehua, lisää mausteet ja sekoita joko tasaiseksi massaksi tai jätä se vähän ns. paakkuiseksi.
Guacamole sopii myös hyvin kanan kanssa, faijitakseen, tacoihin, pita-leipien kanssa, dipattavaksi jne..
PS. Halutessasi voit lisää creme fraisea jos haluat guacamolesta kermaisemman.
Wana be Mexican salaatti
½ jäävuorisalaatti
½ prk maissia
½ pkt kirsikkatomaattia
½ kurkku
(½ pkt fetaa)
juustoraastetta
1 sipuli
1 paprika
400g jauhelihaa
1 ps tacomausetepussi
1 dl vettä
1 prk creme fraise
1 prk valmis salsaa
nachoja
Pilko "jenkki" = jäävuorisalaatti silpuksi salaattikulhoon, puolita 2-4 osaan kirsikkatomaatit, pilko kurkku ja feta. Lisää myös maissi. Kuullota pilkottu paprika ja sipuli pannulla. Paista jauheliha ja lisää tacomauste sekaan ja valmista ohjeen mukaan eli lisää vesi mukaan. Yhdistä jauhelihaseos ja sipuli/paprikaseos.
Annostele salaattia syviin lautasiin ja laita päälle kourallinen nachoja. Laita päälle jauheliha-sipuli-paprikaseosta, creme fraisea, salsaa, guacamolea ja juustoraastetta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti