tiistai 28. elokuuta 2012

Tapen kuhafileet ja mustikkapiirakka



Tää on niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin hyvää että oksat pois. Meijän äiti tekee aina näitä ja häneltä tämä resepti.


Tapen kuhafileet

2-3 kpl kuhafilettä
loraus oivariinia tai voinökäre
hyppysellinen valkopippuria
(suolaa)
kalaliemikuutio murusina
n. 10-15cm purjonpala puolikkaina rinkuloina
tillipuntti
2-3 dl kuohukermaa

Paista kuhafileet oivariinissa tai voissa. Lisää hyppysellinen valkopippuria, suolaa ja käännä fileet paistumaan toiselta puolelta. Murustele kalaliemikuutio fileiden päälle ja purjo. Anna paistua vielä miedossa lämmössä ja lisää tillihakkelus ja kerma. Nostele kastiketta varovasti ettei kuha hajoa ns. käsiin. Anna maustua ja             porista hetken.







Mustikkapiirakka

Helppouden helppous mustikkapiirakka.

175 g voita
½ tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl - 1 rkl kardemummaa

Päälle:

4-5 dl mustikoita
3-4 rkl hillosokeria

Sulata voi ja jäähtyä hetken. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää sokeri ja kardemumma. Sekoita sulatettu voi sekaan ja sekoita kaikki hyvin keskenään. Levitä taikina sormin piirakkavuokaan (taikina on aika löysää) ja täytä vuoka mustikoilla. Rippotele hillosokeria mustikoiden päälle, ravistele hiukan että sokeri sekoittuu marjojen joukkoon. Paista uunissa 200 asteessa n. 30min. Otettuasi uunista anna piirakan hetken vetäytyä. Tarjoile sellaisenaan, jäätelon tai vaniljakastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti