Tomaatti-mozzarellasalaatti
2 rs kirsikkatomaatteja halkaistuna kahteen/neljään osaan
1-2 pkt mozzarellapalaa
1 pnt basillikaa
1-2 kpl valkosipulia murskana
oliiviöljyä
1 rkl vaaleaa balsamicoa
suolaa
mustapippuria
Halkaise tomaatit ja revi joukkoon mozzarella. Tee kastike toiseen kulhoon eli basillika hakataan pieneksi, mukaan murskataan valkosipuli, mausteet, balsamico ja reilusti öljyä. Sekoita ja kaada tomaattien ja mozzarellan päälle. Sekoita ja anna maustua ennen tarjoilua noin 1h.
Kreikkalainensalaatti
1 kpl jääsalaattia revittynä
1 kpl tammenlehtisalaattia revittynä
1 rs kirsikkatomaattia halkaistuna
½ kpl punaista paprikaa kuutioina
½ kpl kurkkua pienennettynä
½ kpl punasipulirenkaita
1 pkt fetaa
paljon Giugun chili-korianteri marinoituja oliiveita ja niistä salaattiin ns. kastike
Päälle:
Persiljasilppua
Lisää ainekset isoon kulhoon ekaksi revityt salaatit, halkaistut kirsikkatomaatit, kuutioitu paprika, pienennetty kurkku ja sipulirenkaat. Lisää päälle fetat ja oliivit. Valuta marinoitujen oliivien marinaadi salaatin päälle. Persiljaa päälle koristeeksi ja mausteeks.
5 dl kuivaa putkipastaa
400g naturel kanafileitä kuutioina
1 rkl oliiviöljyä paistamiseen
1 kpl punasipulirenkaita
1 kpl paparika kuutioina
1 kpl kesäkurpitsa kuutioina
2 kpl porkkanaa raasteena
Kastike:
1 kpl appelsiinin kuorta raastettuna
1 kpl appelsiinin mehua
1 kpl valkosipulinkynsi murskattuna
oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
sokeria oman fiiliksen mukaan
Päälle:
Persiljasilppua
Keitä pasta ja paista kanakuutiot oliiviöljyssä. Mausta kuutiot suolalla ja pippurilla. Sekoita pasta ja kana keskenään ja pilko joukkoon punasipuli, paprika, kesäkurpitsa ja raasta porkkanat mukaan. Sekoita hyvin.
Tee salaattikastike omaan kulhoon eli raasta appelsiinin kuorta ja purista sen mehu. Murskaa joukkoon valkosipulinkynsi ja lisää valkoviinietikka, suola, pippuri ja sokeri. Lisää oliiviöljyä oman fiiliksen mukaan noin 3-5 rkl. Sekoita ja kaada pastasalaatin päälle. Nostele salaattia että kastike tunkeutuu jokaiseen salaatinosaan. Anna maustua jääkaapissa 1 vuorokausi. Koristele persiljasilpulla.
Alunperin salaattia olen syönyt veljeni luona ja siitä tämä oma muunnettu salaatti sitten tuli. Ja tosiaan ainemäärät ovat hyvin omavalintaisia eli kukin tyylillään ja tuskin edes muistuttaa alkuperäistä ohjetta. Raaka-aineet ovat:
Rosin perunasalaatti by Jii
Alunperin salaattia olen syönyt veljeni luona ja siitä tämä oma muunnettu salaatti sitten tuli. Ja tosiaan ainemäärät ovat hyvin omavalintaisia eli kukin tyylillään ja tuskin edes muistuttaa alkuperäistä ohjetta. Raaka-aineet ovat:
perunoita viipaleina
oliiviöljyä
suolaa
punasipulia hienonnettuna
avocadoa kuutioina
rucolaa
limen mehua
kapriksia
pekonikuutioita
valkoviinietikkaa
Viipaloi perunat ja aseta ne pellille. Lisää päälle hiukan suolaa ja oliiviöljyä. Paista perunaviipaleet uunissa 225 asteessa niin kauan että perunat saavat väriä. Voi tehdä myös niin että keittää perunat ja viipaloi perunat niistä. Paista pekoinikuutiot ja lisää perunoiden joukkoon. Kuutioi sipuli mukaan. Kuutioi avocadot ja laita ne erilliseen kulhoon ja purista limeä päälle ettei mene heti ruskeaksi. Lisää ne nyt salaatin joukkoon. Revi rucolat ja lisää kaprikset mukaan. Mausta salaatti valkoviinietikalla ja oliiviöljyllä. Sekoita ja tarjoile!
Kakku oli niiiiiiin söötti että oksat pois. Miesten mielestä muistutti mummojen hattua, noooot :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti